diumenge, 2 de setembre del 2007

Rosa Díez i les espines

L'eurodiputada Rosa Díez ha abandonat el PSOE perquè diu que d'aquesta manera, al capdavant de la Plataforma Pro, el futur partit impulsat des de Basta Ya per Fernando Savater, podrà defensar les seves idees “amb més llibertat”.


Des de l'estrepitosa derrota del juliol del 2000, quan va disputar la secretaria general del PSOE als també candidats José Luís Rodríguez Zapatero, Matilde Fernández i José Bono, Rosa Díez ha utilitzat el seu escó europeu per oposar-se a les investigacions del desastre del “Prestige” i de l'escàndol de les subvencions de Brussel·les al sector del lli, per criticar la política de l'aigua i per denunciar, en els mitjans de comunicació vinculats a la dreta, qualsevol pas del Govern Zapatero en relació a ETA.


Ara, Rosa Díez assegura que continuarà essent socialista des de fora del PSOE.


Tal vegada ens hem perdut alguna cosa i els eixos bàsics del PP, aquells que proclamen Rajoy, Acebes i Zaplana i que fins ara ha defensat aferrissadament l'eurodiputada basca, són les columnes vertebrals del socialisme.


Caldrà preguntar-ho al company Aznar, a les ments pensants de la FAES i, per descomptat, a la COPE i a El Mundo, els dos guies mediàtics que escriuen el full de ruta del somniat retorn a La Moncloa.


Dos grans interrogants queden oberts:


¿S'acabarà punxant la dreta extrema amb la rosa que ha regat i mimat al seu jardí i que ara lluirà els encants a la llista de Savater?.


¿Esgarraparà també vots Rosa Díez entre els militants i simpatitzants més espanyolistes del PSOE o el preu pagat amb Navarra amortirà l'impacte de la nova força política?


La resposta la tindrem a les eleccions generals del mes març.


Foto: Rosa Díez mostra el seu carnet del PSOE a la roda de premsa de dijous passat. / EFE



1 comentari:

Anònim ha dit...

no entenc per què el comentari anterior ens explica EN ANGLÈS el via crucis de l'Èric Bertran i el seu exèrcit del Fènix com si fos una novetat mundial. Serà un parent de la part britànica del teu gos que viu a Austràlia? :-)

Pel que fa a la nova Rosa despaña, aquesta dona és tan flipant que crec que amb molt poc esforç aconseguirà convertir-se en la versió presumptament esquerranosa (si l'esquerra és això facin un favor a la humanitat suïcidant-se) de la neboda burra d'en Jaime Gil de Biedma.

Una abraçada!